Pastoral

Lema del curs

 

Grups Mare Micaela

 

ONG

 

Buen pastor i oratori

 

Campanyes i events

 

icono_pastoral_lema

Lema del curs

El meu cor brúixola de pau

“El meu cor brúixola de pau” ens convida a acollir la pau de Jesús i ser instruments de pau.

La vida és plena de camins i senders que es creuen i necessitem una guia, una brúixola que ens ajude a no perdre’ns en el camí. Les agulles de la brúixola ens permeten seguir el rumb precís per caminar trobant-nos segurs. La nostra brúixola funciona amb més exactitud si caminem d’acord amb la fe, amb la diligència i amb l’atenció que prestem a Jesús

Aquest procés porta implícit l’assimilació dels nostres valors institucionals com l’empatia, el perdó, el diàleg, la solidaritat, el respecte, l’autonomia… i el lema “El meu cor brúixola de pau” ens convida a acollir la pau de Jesús i ser instruments de pau.

«El desig de pau està profundament inscrit al cor de l’home i no ens hem de resignar a ni més ni menys que això». La pau que perdura es construeix dia a dia, mitjançant el reconeixement, el respecte i la promoció de la dignitat de la persona humana i dels seus drets fonamentals”. (Papa Francesc)

icono_pastoral_micaela

Grups Mare Micaela

Grups Mare Micaela són uns grups de fe i d’amistat en els quals els xiquets i joves del nostre col•legi, aprenen a conviure i a viure a l’estil de Jesús, tal i com ho va desitjar la nostra fundadora, Mare Micaela Grau.

Hi ha diferents etapes:
INCAM: que significa “iniciem camí” i és l’etapa per a xiquets de 3r i 4t de Primària.
EMMAR: que significa “en marxa”. En aquesta etapa es troben els xiquets de 5é i 6é de Primària.
AVANJE: que significa “avancem amb Jesús” i en ella estan els joves de 1r i 2n ESO.
JCC: que significa “joves cristians compromesos”. Aquest nivell és molt important ja que els joves passen a ser pre-monitors, és a dir, es preparen per a ser educadors col•laborant amb els monitors en les diferents activitats al llarg de tot el curs.

Actualment contem amb més de 110 alumnes que gaudeixen de les reunions setmanals en les que avancem en la nostra fe a través de jocs i dinàmiques. A més a més, en cada trimestre tenim un dia especial en el que realitzem una activitat especial:
En el 1r trimestre, fem una convivència amb els grups Mare Micaela dels altres col•legis. Envers una temàtica, fem tot tipus de jocs, rallies, gymkanes, balls, etc. en els que participem en grups que es formen barrejant-nos amb els xiquets i joves de tots els col•legis. Passem un dia molt especial i divertit!
En el 2n trimestre, tenim els happenings, una celebració al voltant d’una representació teatral en la qual tots els assistents participen, es disfressen i interpreten algun paper. Ens reunim al col•legi per la vesprada, juguem, compartim a l’hora del sopar, disfrutem de l’obra que sempre és una sorpresa, i dormim en l’escola amb sacs de dormir!
Per a acabar el curs, a finals de juny, ens n’anem d’acampada tres dies! És el resum que culmina tot un any de vivències que compartim envoltats del gran regal de Déu que és la natura.

icono_pastoral_ong

ONG

L’equip de l’ONG EFFETÁ està constituït per:
-Representant de l’entitat titular, Dulce Gómez
-Representant del PAS, Encar Fenollar
-Representant professorat, Amparo Montagud i Amparo Montoya
-Representant pastoral centre, Pepi Barber

El primer divendres de cada mes i tots els divendres de febrer, realitzem uns esmorzars solidaris de PA-OLI-SAL on alguns pares i mares d’alumnes col·laboren preparant els entrepans per a tot el col•legi.

També es fa un berenar solidari al trimestre. Cadascun d’aquests es preparat per les famílies dels alumnes que finalitzen etapa; infantil cinc anys, sisé de primària i quart d’ESO. Es preparen galetes, coques, xocolate, etc. que a l’eixida d’escola, per la vesprada, és venut en el pati, al preu d’1€.

La recaptació de totes les activitats solidàries de l’any es divideix per a Cáritas i per a l’ONG EFFETÁ, a excepció dels esmorzars dels divendres de febrer que la recaptació es destina a MANS UNIDES.

icono_pastoral_pastor

«Buen pastor» i oratori

El nostre col·legi treballa la religió des d’una mirada pràctica i vivencial en les etapes d’Infantil i Primària amb el projecte Buen Pastor.

El Buen Pastor utilitza la metodologia de Maria Montessori que es basa en què al xiquet li agrada observar i investigar tot el que es troba al seu voltant de manera lliure i espontània. El mestre és el guia que acompanya l’alumne per tal que, a partir de la seua experiència, vaja relacionant els seus coneixements i adquirisca aprenentatges fonamentals per al seu creixement.

Per tant, el Buen Pastor elaborem amb cura i estima els materials que s’utilitzen en les presentacions dels continguts que s’adhereixen a les característiques de l’edat dels xiquets i que estan estructurats en distints nivells. D’aquesta manera tenim llibrets amb versicles de la Bíblia, figures que representen Jesús, la Verge, els apòstols i altres personatges bíblics, xicotets altars amb tots els seus elements, reproduccions dels llocs més emblemàtics de la vida de Jesús, etc. Tot el material està a l’abast dels alumnes perquè puga ser utilitzat per ells. Es pren important rellevància a l’ambient de bellesa, silenci i ordre. Es valora la feina dels xiquets ajudant-los a créixer en autonomia, confiança i esforç.

A mès, tots els alumnes des d’Infantil fins a ESO,  baixen regularment a la capella per fer oració. En aquests dies en què tot es viu de pressa, adquireix gran rellevància afavorir aquest temps d’interiorització per poder parar i reflexionar, escoltar la Paraula de Déu, parlar amb ell i donar-li gràcies. Els més menuts segueixen l’Oratori dels Xiquets Menuts i l’alumnat d’ESO realitza celebracions seguint l’estil de Taizé.

icono_pastoral_campanyas

Campanyes i events

– Comencem el curs amb un dia festiu amb què donem la benvinguda a tot l’alumnat i presentem el lema del curs escolar. El 29 de setembre, coincidint amb l’onomàstica de la fundadora de la nostra congregació, Mare Micaela, celebrem l’eucaristia d’inici de curs.

– Celebrem el 9 d’octubre començant el dia amb la benvinguda del Rei Jaume i la seua cort d’honor (mestre + alumnat de 4t ESO)i continuem amb diferents activitats que es preparen per a cadascuna de les etapes educatives, com per exemple un teatre, fira, etc., a través de les quals recordem com era la vida aquells temps i els esdeveniments històrics que es commemoren.

– El dia 20 de novembre, dia en què van morir màrtirs les germanes de la nostra congregació, Madre Ángeles i les seues 16 companyes, tenim diferents activitats lúdic-festives en les quals tot l’alumnat del col•legi es barreja per a celebrar la setmana de la fundació de l’Institut de les Germanes de la Doctrina Cristiana. D’aquesta manera es pretén conèixer millor la vida i obra de la nostra fundadora i els nostres signes d’identitat, així com donar gràcies pel testimoni de les 17 germanes beates màrtirs en una eucaristia especial.

– Col•laborem en les campanyes de recollida d’aliments que organitza Cáritas en Advent i Quaresma, a més de les campanyes del Domund i de Mans Unides.

– En temps d’Advent el nostre col•legi es vist de solidaritat i d’alegria per a esperar la vinguda de Jesús. Entre altres activitats, es realitza un concurs de targes de Nadal amb tot l’alumnat, la preparació del Betlem amb la col•laboració de l’alumnat de 4t ESO, el festival de nadales, etc.

– A finals de gener tot l’alumnat celebra el dia de la Pau i, a més, els alumnes de tercer cicle de Primària fins a 4t ESO, fem una eixida per a col•laborar amb la repoblació de les nostres muntanyes en el dia de l’arbre.

– En març, celebrem la festivitat del patró del nostre col•legi, Sant Josep, realitzant diferents activitats en les quals participa tota la comunitat educativa, des de la celebració de l’eucaristia en honor a Sant Josep, l’ofrena de flors a la Verge, l’elaboració, muntatge i crema de la nostra falleta, el passacarrer amenitzat per la nostra Xaranga HHDC, etc.

– Comencem la Quaresma amb la celebració del Dimecres de Cendra i aquesta celebració marca l’inici del temps de preparació per a la Pasqua. A través de diferents activitats realitzades en les classes de Religió i d’altres que realitzem junts tota l’escola, vivim amb intensitat aquest temps litúrgic tan important en la vida dels cristians.

– Com no, dediquem un mes a la Nostra Mare, el mes de maig és el mes de Maria.

– Per a celebrar l’acomiadament de tot un curs ple d’esforços i metes complides tenim l’eucaristia d’acció de gràcies, el festival de fi de curs de les etapes d’Infantil i Primària i el sopar en què ens reunim tota la comunitat educativa per a acomiadar a l’alumnat de 4t d’ESO.

– L’alumnat de 4t ESO que ho desitja, a través del programa d’Aprenentatge Servei que portem a terme en el col•legi, assisteix fora de l’horari escolar per a col•laborar amb Cáritas i realitzar un reforç escolar al nostre centre.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

¿No es legible? Cambiar el texto. captcha txt

Start typing and press Enter to search