Pastoral

Lema del curs

 

Grups Mare Micaela

 

ONG

 

Buen pastor i oratori

 

Campanyes i events

 

icono_pastoral_lema

Lema del curs

La Terra és per a tu, és per a tots: Cuidem la casa comuna

«En el principi va crear Déu els cels i la terra…» (Gn, 1,1)

El lema d’aquest curs ens convida a acollir i viure la Terra com el gran regal que Déu ens va fer a tots.

Cada do que rebem del Pare en la Creació és un trosset de Cel que podem gaudir, cuidar i millorar per a construir entre tots un món més humà, més cristià, més de Déu.

El Papa Francesc ens crida a unir-nos per a cuidar la nostra casa comuna.

En ella “tot està connectat”:

Allò que fem amb la Terra, ho estem fent també als nostres germans.

Se’ns “regala” un món natural i humà, al qual pertanyem i hem de protegir perquè tots puguem disfrutar d’ell en condicions d’igualtat i dignitat.

Cuidem la nostra casa comuna!

Posem-nos al seu servei i tinguem sempre present que si volem canviar el món, és necessari revisar el nostre cor, perquè cadascuna de les nostres accions diàries són importants, amb elles podem transformar la naturalesa, el nostre entorn i als altres.

Així va viure Mare Micaela, actuant sempre moguda per l’Esperit, per l’amor, va donar resposta a les necessitats dels germans.

Seguint el seu exemple, volem viure l’Evangeli, viure segons el somni de Déu i així fer del món la casa de tots.

Desperta!

El planeta Terra et necessita.

icono_pastoral_micaela

Grups Mare Micaela

Grups Mare Micaela són uns grups de fe i d’amistat en els quals els xiquets i joves del nostre col•legi, aprenen a conviure i a viure a l’estil de Jesús, tal i com ho va desitjar la nostra fundadora, Mare Micaela Grau.

Hi ha diferents etapes:
INCAM: que significa “iniciem camí” i és l’etapa per a xiquets de 3r i 4t de Primària.
EMMAR: que significa “en marxa”. En aquesta etapa es troben els xiquets de 5é i 6é de Primària.
AVANJE: que significa “avancem amb Jesús” i en ella estan els joves de 1r i 2n ESO.
JCC: que significa “joves cristians compromesos”. Aquest nivell és molt important ja que els joves passen a ser pre-monitors, és a dir, es preparen per a ser educadors col•laborant amb els monitors en les diferents activitats al llarg de tot el curs.

Actualment contem amb més de 110 alumnes que gaudeixen de les reunions setmanals en les que avancem en la nostra fe a través de jocs i dinàmiques. A més a més, en cada trimestre tenim un dia especial en el que realitzem una activitat especial:
En el 1r trimestre, fem una convivència amb els grups Mare Micaela dels altres col•legis. Envers una temàtica, fem tot tipus de jocs, rallies, gymkanes, balls, etc. en els que participem en grups que es formen barrejant-nos amb els xiquets i joves de tots els col•legis. Passem un dia molt especial i divertit!
En el 2n trimestre, tenim els happenings, una celebració al voltant d’una representació teatral en la qual tots els assistents participen, es disfressen i interpreten algun paper. Ens reunim al col•legi per la vesprada, juguem, compartim a l’hora del sopar, disfrutem de l’obra que sempre és una sorpresa, i dormim en l’escola amb sacs de dormir!
Per a acabar el curs, a finals de juny, ens n’anem d’acampada tres dies! És el resum que culmina tot un any de vivències que compartim envoltats del gran regal de Déu que és la natura.

icono_pastoral_ong

ONG

L’equip de l’ONG EFFETÁ està constituït per:
-Representant de l’entitat titular, Maite Grau
-Representant del PAS, Concha Cremades
-Representant professorat, Amparo Montagud
-Representant pastoral centre, Amparo Montoya
-Representants famílies, Dolores Villalba, Mª José Villalba, Chelo Sanchis i Pilar Grau.

El primer divendres de cada mes i tots els divendres de febrer, realitzem uns esmorzars solidaris de PA-OLI-SAL. Alguns pares i mares d’alumnes preparen els entrepans per a tot el col•legi, que es poden comprar per tan sols 1€.

També es fa un berenar solidari al trimestre, un d’ells organitzat pels alumnes de 6é de Primària que estan en els Grups Mare Micaela. Alguns membres de la comunitat educativa preparen galetes, coques, xocolate, etc. que a l’eixida d’escola per la vesprada és venut en el pati, al preu d’1€. A més s’aprofita per a vendre uniformes de segona mà.

La recaptació es divideix per a Cáritas i per a l’ONG EFFETÁ, a excepció dels esmorzars dels divendres de febrer que la recaptació es destina a MANS UNIDES.

icono_pastoral_pastor

«Buen pastor» i oratori

Fa uns anys que hem començat amb un nou projecte que ens ha captivat tant als mestres com als alumnes. Aquest projecte canvia la forma de donar la classe de Religió en les etapes d’Infantil i Primària, fent-la més pràctica i vivencial.

El Buen Pastor utilitza la metodologia de Maria Montessori que es basa en què al xiquet li agrada observar i investigar tot el que es troba al seu voltant de manera lliure i espontània. El mestre és el guia que acompanya l’alumne per tal que, a partir de la seua experiència, vaja relacionant els seus coneixements i adquirisca aprenentatges fonamentals per al seu creixement.

Per tant, el Buen Pastor elaborem amb cura i estima els materials que s’utilitzen en les presentacions dels continguts que s’adhereixen a les característiques de l’edat dels xiquets i que estan estructurats en distints nivells. D’aquesta manera tenim llibrets amb versicles de la Bíblia, figures que representen Jesús, la Verge, els apòstols i altres personatges bíblics, xicotets altars amb tots els seus elements, reproduccions dels llocs més emblemàtics de la vida de Jesús, etc. Tot el material està a l’abast dels alumnes perquè puga ser utilitzat per ells. Es pren important rellevància a l’ambient de bellesa, silenci i ordre. Es valora la feina dels xiquets ajudant-los a créixer en autonomia, confiança i esforç.

Tots els alumnes des d’Infantil fins a ESO, junt amb els professors de Religió, baixen regularment a la capella per fer oració. En aquests dies en què tot es viu de pressa, adquireix gran rellevància afavorir aquest temps d’interiorització per poder parar i reflexionar, escoltar la Paraula de Déu, parlar amb ell i donar-li gràcies. Els més menuts segueixen l’Oratori dels Xiquets Menuts i l’alumnat d’ESO realitza celebracions seguint l’estil de Taizé.

icono_pastoral_campanyas

Campanyes i events

– Comencem el curs amb un dia festiu amb què donem la benvinguda a tot l’alumnat i presentem el lema del curs escolar. El 29 de setembre, coincidint amb l’onomàstica de la fundadora de la nostra congregació, Mare Micaela, celebrem l’eucaristia d’inici de curs.

– Celebrem el 9 d’octubre començant el dia amb la benvinguda del Rei Jaume i la seua cort d’honor (mestre + alumnat de 4t ESO)i continuem amb diferents activitats que es preparen per a cadascuna de les etapes educatives, com per exemple un teatre, fira, etc., a través de les quals recordem com era la vida aquells temps i els esdeveniments històrics que es commemoren.

– El dia 20 de novembre, dia en què van morir màrtirs les germanes de la nostra congregació, Madre Ángeles i les seues 16 companyes, tenim diferents activitats lúdic-festives en les quals tot l’alumnat del col•legi es barreja per a celebrar la setmana de la fundació de l’Institut de les Germanes de la Doctrina Cristiana. D’aquesta manera es pretén conèixer millor la vida i obra de la nostra fundadora i els nostres signes d’identitat, així com donar gràcies pel testimoni de les 17 germanes beates màrtirs en una eucaristia especial.

– Col•laborem en les campanyes de recollida d’aliments que organitza Cáritas en Advent i Quaresma, a més de les campanyes del Domund i de Mans Unides.

– En temps d’Advent el nostre col•legi es vist de solidaritat i d’alegria per a esperar la vinguda de Jesús. Entre altres activitats, es realitza un concurs de targes de Nadal amb tot l’alumnat, la preparació del Betlem amb la col•laboració de l’alumnat de 4t ESO, el festival de nadales, etc.

– A finals de gener tot l’alumnat celebra el dia de la Pau i, a més, els alumnes de tercer cicle de Primària fins a 4t ESO, fem una eixida per a col•laborar amb la repoblació de les nostres muntanyes en el dia de l’arbre.

– En març, celebrem la festivitat del patró del nostre col•legi, Sant Josep, realitzant diferents activitats en les quals participa tota la comunitat educativa, des de la celebració de l’eucaristia en honor a Sant Josep, l’ofrena de flors a la Verge, l’elaboració, muntatge i crema de la nostra falleta, el passacarrer amenitzat per la nostra Xaranga HHDC, etc.

– Comencem la Quaresma amb la celebració del Dimecres de Cendra i aquesta celebració marca l’inici del temps de preparació per a la Pasqua. A través de diferents activitats realitzades en les classes de Religió i d’altres que realitzem junts tota l’escola, vivim amb intensitat aquest temps litúrgic tan important en la vida dels cristians, volem fer especial menció al Sopar Jueu.

– En el segon trimestre, els alumnes des de 5é de Primària en la classe de Religió elaboren tallers o actuacions envers un tema establert, per a preparar els encontres intercol•legials. Aquests encontres es realitzen cada any en un poble diferent on es troba situat algun dels col•legis de la nostra congregació o en els seus voltants. S’organitzen tres encontres en finalitzar el segon trimestre en els quals els alumnes del mateix cicle presenten els seus treballs, es coneixen, conviuen i gaudeixen d’una jornada en la qual comparteixen experiències.

– Com no, dediquem un mes a la Nostra Mare, el mes de maig és el mes de Maria.

– Per a celebrar l’acomiadament de tot un curs ple d’esforços i metes complides tenim l’eucaristia d’acció de gràcies, el festival de fi de curs de les etapes d’Infantil i Primària i el sopar en què ens reunim tota la comunitat educativa per a acomiadar a l’alumnat de 4t d’ESO.

– L’alumnat de 4t ESO que ho desitja, a través del programa d’Aprenentatge Servei que portem a terme en el col•legi, assisteix fora de l’horari escolar per a col•laborar amb Cáritas i realitzar un reforç escolar al nostre centre.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

¿No es legible? Cambiar el texto. captcha txt

Start typing and press Enter to search